Wanneer kan ik lid worden van ViJoS?
Kinderen vanaf 7 jaar zijn van harte welkom om muziek te komen maken op het instrument van hun keuze.


Kan ik meteen op ‘drumles’ of moet ik eerst basisvorming of zo volgen? Wat houdt dat dan in en hoe lang duurt dat?
Het 1e jaar krijgen de kinderen apart (als nieuweling) les in muziek lezen en muziek maken.


Bestaan de lessen ook uit samenspelen of is het in het begin heel individueel?
Het eerste jaar beginnen de nieuwelingen apart. In de loop van het seizoen wordt er ook met de gehele Drumband gerepeteerd.
Tijdens ons jaarconcert (gehouden in Spant!) aankomend seizoen 1 februari, is er ook voor de nieuwelingen een rol. Zij verzorgen de aankondigingen van de Drumband en treden zelf ook op.


Wordt er ook wel eens opgetreden?
Het eerste buitenoptreden, voor de Drumband, is koningsdag. Dit is voor de nieuwelingen het eerste optreden waarbij gemarcheerd wordt. De A4Daagse is ook een vast onderdeel van de optredens. Verder proberen wij meerdere leuke optredens aan te nemen voor de Drumband. Voor het eind van een seizoen streven wij ernaar de Drumband aan een concours mee te laten doen.


Kan ik een keer komen kijken want ik weet nog niet wel instrument ik wil gaan spelen?
Aan het begin van het seizoen wij houden wij een open dag. Dan kunnen de kinderen alle instrumenten uit proberen en kunt u uitgebreid spreken met onze instructeurs.


Kan ik een proefles volgen?
Vanaf de open dag is het mogelijk een aantal proeflessen te volgen voordat het lidmaatschap definitief wordt afgesloten.


Mag ik van instrument wisselen?
Ja, dat is mogelijk. Ga je bv. van blokfluit over op trompet dan blijf je met de optredens blokfluit spelen. Je krijgt dan nieuwelingenles op de trompet. Helemaal overgaan op trompet gebeurt in overleg met de instructeur.


Wanneer mag ik trompet spelen?
Als je al je voortanden hebt gewisseld mag je trompet spelen.


Gaan de lessen door tijdens de vakanties?
Ook tijdens de vakanties, met uitzondering van de zomervakantie, gaan alle lessen gewoon door. Valt een feestdag op een repetitie dag dan komt deze te vervallen.
De zomervakantie loopt gelijk aan de zomervakantie van het basisonderwijs in Bussum.


Wanneer is de eerste repetitie?
Meestal is dit de laatste zaterdag (Drumband) aan het einde van de zomervakantie. De Showband start op de maandagavond van de 1e schooldag. raadpleeg voor de zekerheid de agenda op onze website.


Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@vijos.nl